Nedsat funktion i hænder

Hyppige diagnoser med denne funktionsnedsættelse:

Gigt, karpaltunnelsyndrom, led- og senebetændelse, parkinson og sclerose
Nedsat funktion i hænder

Nedsat funktion i hænderne kan komme til udtryk på mange måder: stivhed i led, nedsat kraft, nedsat bevægelighed, nedsat gribefunktion samt styringsbesvær.

Der kan fx forekomme smerter og føleforstyrrelser, når man bruger hænderne.
I sådanne tilfælde kan det være svært at betjene stolens funktionerne og få fuld udnyttelse af stolen. 

Specielle greb til betjening af stolens funktioner er en fordel, da det bliver nemmere for borger at indstille og anvende stolensfunktioner uden brug af finmotorik eller kraft i hænderne.

bremse

Forlænget bremsestang og T-bremsegreb

Giver kortere afstand til bremsen. T-bremsegreb giver endvidere en større gribeflade, og kan fx betjenes med armen eller håndryggen. Dette er en fordel, hvis borger mangler finmotorisk gribefunktion eller har andre udfordringer ift. at bruge hånden.

Gigtgreb

Til betjening af stolens funktioner gør, at borger får nemmere ved at betjene grebene med mindst mulig brug af kræfter. Gigtgreb udmærker sig ved, at have en hensigtsmæssig udformning ift. nedsat kraft i hænderne. De er også en fordel, hvis borger har kort rækkevidde, da grebene er placeret tættere på borger oppe ved sædets kant og ikke under sædet.

Elektriske funktioner

Elektriske funktioner

På fx bremse og højdeindstilling er en god mulighed ved manglende kræfter i hænder og arme, da funktionerne kan aktiveres ved et let tryk. Funktionskontakterne kan have flere forskellige udformninger alt efter behov.

Betjening af funktionsgreb

Betjening af funktionsgreb

Kan placeres i højre eller venstre side, fx hvis funktionen i den ene hånd er betydeligt svækket ift. den anden. Håndbremsen kan flyttes fra den ene til den anden side uden brug af værktøj.

Kontakt VELA

Vi bestræber os på at svare alle henvendelser inden for 24 timer.
Det er også muligt at ringe til os på telefon 96 34 76 00
eller kontakte os via chatten, inden for vores åbningstid.

Kontaktoplysninger
VELA
Vermund Larsen A/S
Gøteborgvej 8-12
9200 Aalborg SV
Danmark

Tlf 96 34 76 00

Telefontider
Man – Tor: 08 – 16
Fre: 08 – 15
Lør – Søn: Lukket