Luftvejsudfordringer

Hyppige diagnoser med denne funktionsnedsættelse:

Cystisk fibrose, KOL, lungesygdomme og hjertesygdomme

Luftvejsudfordringer

Når man har luftvejsudfordringer er det en udfordring at udføre hverdagsaktiviteter uden at blive udmattet. En arbejds-/ståstøttestol kompenserer ved at understøtte aktiviteterne bedst muligt, så der bruges mindst mulig energi og kræfter. 

Luftvejsudfordringer medfører ofte nedsat balance og svimmelhed. Derfor er en stabil stol, der kan bremses, essentiel for udførelse af dagligdagsaktiviteter. Et støttende ryglæn og mulighed for rygvinkling muliggør at borger kan læne overkroppen bagover og derved åbne op for luftvejene.

Højde

Elektrisk højdeindstilling

Hjælper borger til at mobilisere sig fra siddende til stående stilling og omvendt, til ind- og udstigningshjælp samt at opnå sikker forflytning til/fra seng eller anden stol. Elektrisk højdeindstilling kompenserer også for brug af kræfter ved fx ændring af siddehøjde til forskellige aktiviteter.

Opklappelig fodbøjle

Opklappelig fodbøjle

Giver underbensstøtte og grounding-effekt ved aktiviteter, der foregår i højden

Ryglæn

Ryglæn med lændepumpe eller ALB ryglæn

Kan indstilles i lænden, hvilket giver borger mulighed for at åbne op i luftvejene. En høj ryg kan give ekstra tryghed, fx når man læner sig tilbage og derved åbner op i luftvejene, hvilket bl.a. er en fordel ved spisning.

bremse

Forlænget bremsestang eller t-bremsegreb

Giver kortere afstand til bremsen og større gribeflade, hvilket gør, at man ikke skal bruge unødig energi på at betjene den. Ved brug af t-bremsegreb får man også en større gribeflade.

Store letløbende hjul

Store letløbende hjul

Gør det nemmere at gå/skubbe stolen rundt imens borger sidder, så der bruges et minimum af kræfter og man derved undgår at blive forpustet.

Kontakt VELA

Vi bestræber os på at svare alle henvendelser inden for 24 timer.
Det er også muligt at ringe til os på telefon 96 34 76 00
eller kontakte os via chatten, inden for vores åbningstid.

Kontaktoplysninger
VELA
Vermund Larsen A/S
Gøteborgvej 8-12
9200 Aalborg SV
Danmark

Tlf 96 34 76 00

Telefontider
Man – Tor: 08 – 16
Fre: 08 – 15
Lør – Søn: Lukket