Lammelse

Hyppige diagnoser med denne funktionsnedsættelse:

Apopleksi, cerebral parese, infektion i nervesystemet, parkinson og sclerose

Lammelse

Lammelser bevirker, at bevægelses- og funktionsniveauet er nedsat, og evnen til selvstændigt at kunne udføre hverdagsaktiviteter besværliggøres.

En arbejdsstol giver tryghed og stabilitet, så borger kan foretage aktiviteter i siddende stilling fremfor stående. De letløbende hjul giver mulighed for siddende mobilisering, da borger har mulighed for at gå eller skubbe stolen
rundt i boligen. 

En arbejdsstol med elektrisk fremdrift kan være en løsning ved lammelser, der forårsager markant nedsat gang- og standfunktion, da man kommer let omkring på små indendørs arealer. En meget sikker stol i aktivitet og ved forflytning, da den altid bremser automatisk, når stolen står stille.

Sæde og ryglæn

Sæde og ryglæn

Kan fås i forskellige udformninger fx støttende sidestyr eller lårstyr. Forskellige typer af skum og udskæringer kan være en løsning for at understøtte borgers balance og optimere støtte og komfort. Et vaskbart sædeovertræk kan beskytte mod væde og snavs, fx ved inkontinens.

Sidehængt benstøtte

Sidehængt benstøtte

Kan være en fordel ved fx halvsidig lammelse, da den understøtter fod og ben i den lammede side til en optimal siddestilling. Det giver desuden sikkerhed, når man mobiliserer sig rundt, siddende på stolen.

Armlænspuder

Skåleformet hemiarmlæn

Understøtter den lammede arm/hånd og sikrer, at den ikke falder til siden. Ved behov er der mulighed for vinkling af armlæn, fx ind foran kroppen.

Kropsstøtter

Kropsstøtter

Giver støtte ved udfald af overkroppen, fx ved udtrætning i løbet af dagen.

Elektriske funktioner

Elektriske funktioner

På fx bremse, højdeindstilling og fremdrift på hjul kan være en mulighed ved forskellige typer lammelser, da funktionerne aktiveres ved et let tryk på kontakt eller joystick, som kan placeres, hvor det er mest hensigtsmæssigt ift. borger.

Betjening af funktionsgreb

Betjening af funktionsgreb

kan placeres i højre eller venstre side, så stolens funktioner kan betjenes fx ved halvsidig lammelse. Håndbremsen kan flyttes fra den ene til den anden side uden brug af værktøj.

Kontakt VELA

Vi bestræber os på at svare alle henvendelser inden for 24 timer.
Det er også muligt at ringe til os på telefon 96 34 76 00
eller kontakte os via chatten, inden for vores åbningstid.

Kontaktoplysninger
VELA
Vermund Larsen A/S
Gøteborgvej 8-12
9200 Aalborg SV
Danmark

Tlf 96 34 76 00

Telefontider
Man – Tor: 08 – 16
Fre: 08 – 15
Lør – Søn: Lukket