Amputation

Hyppige diagnoser med denne funktionsnedsættelse:

Diabetes, færdsels- og arbejdsulykker, knoglesarkom/kræft og koldbrand

ovn-red-edit.jpg

Amputation kan give funktionsnedsættelser i forskellig grad og bevirker ofte, at borger har brug for at blive understøttet og aflastet i aktivitetsudførelse.

For mennesker med amputationer kan den siddende stilling give bedre muligheder for at udføre aktiviteter i forhold til den stående stilling, da man derved kan spare på både energi og kræfter. En arbejdsstol er derfor hensigtsmæssig i forhold til amputation, da borger kan sidde trygt og sikkert med god støtte og udføre forskellige aktiviteter.

Højde

Elektrisk højdeindstilling

Hjælper borger til at mobilisere sig fra siddende til stående stilling og omvendt, til ind- og udstigningshjælp samt sikkerhed ved forflytning til/fra seng eller anden stol.
Elektrisk højdeindstilling kompenserer for brug af kræfter, fx ved ændring af siddehøjde til forskellige aktiviteter.

Sæde

Artrodesesæde

Giver mulighed for at vinkle højre og venstre side af sædefronten forskelligt. Ved fx femuramputation kan man have brug for, at det ene ben har en mere åben hoftevinkel end det andet.

Amputationsstøtte

Amputationsstøtte

I forlængelse af sædet kan hjælpe med fuld understøttelse og aflastning af det amputerede ben i siddende stilling. Den kan indstilles og på-/afmonteres alt efter borgers behov.

Sæde

Sædets udformning

Kan specialtilpasses til den enkelte borger, hvor fx et asymmetrisk sæde i nogle tilfælde kan være en mulighed for at give understøttelse og aflastning af det amputerede ben.

Armlænspuder

Armlænspuder

I forskellige længder og hårdhed, kan aflaste i den siddende stilling og lette forflytninger til fx seng eller anden stol.

Betjening af funktionsgreb

Betjening af funktionsgreb

Kan placeres i højre eller venstre side, så stolens funktioner kan betjenes ved fx amputation af underarm. Håndbremsen kan flyttes fra den ene til den anden side uden brug af værktøj.

Kontakt VELA

Vi bestræber os på at svare alle henvendelser inden for 24 timer.
Det er også muligt at ringe til os på telefon 96 34 76 00
eller kontakte os via chatten, inden for vores åbningstid.

Kontaktoplysninger
VELA
Vermund Larsen A/S
Gøteborgvej 8-12
9200 Aalborg SV
Danmark

Tlf 96 34 76 00

Telefontider
Man – Tor: 08 – 16
Fre: 08 – 15
Lør – Søn: Lukket